Romige kokos-amsoisoep

Meer info over Amsoi

Ingrediënten

250 gram amsoi
½ gele of rode ui
½ el bruine basterdsuiker
1 stengel sereh (citroengras)
1 el olie
2 eetlepels kokosmelk
5 dl (kippen)bouillon
peper

Dit is een recept van abonnee Lindsay.

Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de gesnipperde ui glazig, maar niet bruin. Leg een knoop in de stengel sereh en voeg deze toe met de bruine basterdsuiker en roer even tot de suiker is opgelost. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Was intussen de amsoi, snijd deze klein (net als andijvie) en laat uitlekken. Voeg de amsoi toe aan de soep en kook deze 8-10 minuten zachtjes mee. Verwijder de stengel sereh. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Pureer de soep in de keukenmachine of blender of pureer kort met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan en warm nog even door.

Ingrediënten

250 gram amsoi
½ gele of rode ui
½ el bruine basterdsuiker
1 stengel sereh (citroengras)
1 el olie
2 eetlepels kokosmelk
5 dl (kippen)bouillon
peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?