Breng een ruime pan met water en een goede snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de stengel in wat kleinere stukjes (zodat ze dezelfde kooktijd als de roosjes hebben). Kook in circa 5 minuten de broccoli beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan. Kook vervolgens in hetzelfde water de pasta.
Doe de helft van de broccoli, met de crème fraîche en pesto in een keukenmachine. Wij doen in ieder geval alle stukjes stengel hierin en vullen dat aan met roosjes. Pureer dit tot een gladde, romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Proef goed of er überhaupt wel zout nodig is, dat is namelijk sterk afhankelijk van welke pesto je gebruikt. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Meng de pasta, broccolisaus en rest van de broccoli in de pan goed door elkaar. Voeg een scheutje kookvocht toe om er een smeuïg geheel van te maken. Serveer direct.
Tip: extra lekker met pangrattato (smakelijk broodkruim), gehakte hazelnoten of pijnboompitten erover gestrooid.