Romige broccoli-pesto pasta

Meer info over Broccoli
Ons zoontje Jules is dol op romige pastasauzen én broccoli, dus dit pastagerecht heeft zich al snel ontpopt tot een succesnummer; gelukkig vinden wij het nét zo lekker.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr broccoli
200 gr (schelpjes)pasta
1 volle el (haver) crème fraîche
1 volle el pesto
zout en peper

 

Breng een ruime pan met water en een goede snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de stengel in wat kleinere stukjes (zodat ze dezelfde kooktijd als de roosjes hebben). Kook in circa 5 minuten de broccoli beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan. Kook vervolgens in hetzelfde water de pasta.
Doe de helft van de broccoli, met de crème fraîche en pesto in een keukenmachine. Wij doen in ieder geval alle stukjes stengel hierin en vullen dat aan met roosjes. Pureer dit tot een gladde, romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Proef goed of er überhaupt wel zout nodig is, dat is namelijk sterk afhankelijk van welke pesto je gebruikt. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Meng de pasta, broccolisaus en rest van de broccoli in de pan goed door elkaar. Voeg een scheutje kookvocht toe om er een smeuïg geheel van te maken. Serveer direct.

Tip: extra lekker met pangrattato (smakelijk broodkruim), gehakte hazelnoten of pijnboompitten erover gestrooid.

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr broccoli
200 gr (schelpjes)pasta
1 volle el (haver) crème fraîche
1 volle el pesto
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?