Smelt de boter in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook in 1-2 minuten glazig. Voeg knolselderij, aardappel en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de groenten afgedekt in 10-15 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer en meng de mascarpone of room erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en druppel er wat olijfolie in.
Romige knolselderijsoep*
Meer info over Knolselderij
Ingrediënten
20 gr boter1 kleine sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
300 gr knolselderij, in blokjes
2 middelgrote kruimige aardappels, in blokjes
700 ml groentebouillon
125 ml mascarpone of slagroom
1-2 el olijfolie
zout en peper
Ingrediënten
20 gr boter
1 kleine sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
300 gr knolselderij, in blokjes
2 middelgrote kruimige aardappels, in blokjes
700 ml groentebouillon
125 ml mascarpone of slagroom
1-2 el olijfolie
zout en peper
1 kleine sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
300 gr knolselderij, in blokjes
2 middelgrote kruimige aardappels, in blokjes
700 ml groentebouillon
125 ml mascarpone of slagroom
1-2 el olijfolie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!