Romige paprikasaus voor (kinder)pasta

Meer info over Paprika
Deze romige veganistische pastasaus, op basis van cashewnoten en paprika, maken we erg graag voor onze Jules.

Ingrediënten

Pastasaus voor 3 (kleine) kindermaaltijden:

70 gr rauwe cashewnoten
1 (rode) paprika
1 el edelgistvlokken
1 el olijfolie
Voor deze paprikasaus beginnen we door eerst de cashewnoten voor minstens 3 uur te weken in een ruime hoeveelheid koud water. Hierdoor worden ze zachter en makkelijker te mengen. Snijd de paprika in kleine stukjes, zodat ze gelijkmatig kunnen koken. Verwarm de olie in een koekenpan op een middelmatig vuur. Laat het niet te heet worden, anders kan het eten verbranden.

Voeg de gesneden paprika toe aan de verwarmde olie en laat ze langzaam bakken gedurende 5 minuten. Dit geeft ze de kans om hun smaak vrij te geven en zacht te worden. Om de paprika nog zachter te maken, voeg je 50 ml water toe. Dit helpt ook om een smakelijke saus te creëren.

Giet het water van de geweekte cashewnoten af. Dit proces maakt ze zachter en beter om te blenden. Plaats de cashewnoten, samen met de gebakken paprika en edel gistvlokken, in een blender of keukenmachine. Blend alles samen tot een gladde en romige saus ontstaat. Dit zal een heerlijke textuur geven aan je gerecht.

Jules eet de saus het liefst met volkoren macaroni en wat extra edel gistvlokken eroverheen gestrooid als “Parmezaanse kaas”.

Ingrediënten

Pastasaus voor 3 (kleine) kindermaaltijden:

70 gr rauwe cashewnoten
1 (rode) paprika
1 el edelgistvlokken
1 el olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?