Romige schorsenerensoep*
Meer info over Schorseneren

Bak de selderij, ui en stukjes gekookte schorseneren ongeveer 3 minuten in boter. Houd ongeveer een kwart van deze groente apart. Kook de rest van de groenten in de bouillon gaar en pureer de soep. Bind de soep met melk aangelengde bloem. Voeg de room en de rest van de groenten toe. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Garneer met peterselie en eventueel knoflookcroutons.

Ingrediënten

1 kg schorseneren, geschild en gekookt
1 of 2 stengels groenselderij, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
een klontje boter
1,5 liter bouillon
scheutje melk
2 el bloem om te binden
1 dl slagroom
peterselie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?