Romige selderijsoep van 2 soorten selderij*

Meer info over Knolselderij

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 tot 6 personen of als hoofdmaaltijd met een lekker stuk stokbrood of ciabatta:

1 ui fijngesneden
2 el olie
250 gr selderijknol, grof geraspt
5 stengels bleekselderij, in plakjes
7,5 dl bouillon naar keuze groenten of kippenbouillon
1 eierdooier
1 dl slagroom
2 el fijngesneden bladselderij
6 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in lange dunne reepjes gesneden

Dit is een recept van abonnee Nelleke.

Bak de ui in olie circa 5 minuten. Voeg de selderijknol en bleekselderij toe en laat circa 4 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe en kook even door. Pureer de soep, eventueel naar wens kun je de soep ook zeven. Breng de soep weer aan de kook. Roer de eierdooier los met de slagroom en voeg enkele lepels toe. Roer het dooiermengsel door de soep en laat de soep nu absoluut niet meer koken. Serveer met fijngesneden bladselderij en de gedroogde tomaten.

 

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 tot 6 personen of als hoofdmaaltijd met een lekker stuk stokbrood of ciabatta:

1 ui fijngesneden
2 el olie
250 gr selderijknol, grof geraspt
5 stengels bleekselderij, in plakjes
7,5 dl bouillon naar keuze groenten of kippenbouillon
1 eierdooier
1 dl slagroom
2 el fijngesneden bladselderij
6 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in lange dunne reepjes gesneden

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?