Roze eieren met tuinkers

Wij hebben een vriendin die verzot is op felgekleurd eten. Zo serveert zij op haar verjaardag altijd felgroene pandancake, krijg je op Koningsdag gegarandeerd een oranje tompouce en verraste ze ons zelfs een keer, vrij dubieus, met blauwe risotto. Je kunt je vast voorstellen dat felroze eieren het voor haar ook helemaal zijn! Maak deze eieren minimaal 2 dagen van te voren.

Ingrediënten

Hapje 12 personen:

6 eieren
1 rode biet
300 ml rode wijnazijn
1 tl mosterdzaad
1 tl venkelzaad
4 pimentbessen
3 blaadjes laurier
10 peperkorrels
snufje zout
tuinkers

Kook de eieren in ruim water 8 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Pel de eieren en leg ze in een gesteriliseerde weckpot. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes. Doe die bij de eieren in de pot. Doe alle overige ingrediënten met 200 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken. Giet het vocht over de eieren en bieten in de pot. Laat de eieren zo ten minste 2 dagen staan om ze felroze te kleuren. Je kunt de eieren 2 maanden bewaren in de pot. Snijd om te serveren de roze eieren doormidden en garneer met wat tuinkers.

Ingrediënten

Hapje 12 personen:

6 eieren
1 rode biet
300 ml rode wijnazijn
1 tl mosterdzaad
1 tl venkelzaad
4 pimentbessen
3 blaadjes laurier
10 peperkorrels
snufje zout
tuinkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?