Roze orzo
Meer info over Rode bieten
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd 250 gram bieten in kleine blokjes. Pureer de overige 250 gram bieten met een staafmixer tot een gladde puree. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en het venkelzaad tot glazig. Schep dan de orzo, bietenpuree en bietenstukjes erdoor. Meng het geheel goed door elkaar, tot er een prachtig roze orzo ontstaat. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Hak de dille fijn en meng erdoor. Verdeel over 2 of 3 borden, verdeel de geitenkaas erover en garneer met nog wat dille. Tip: bieten pof je door ze met aluminiumfolie in te pakken en ongeveer een uur in een oven van 200°C te leggen, tot je er met een prikker gemakkelijk doorheen kunt prikken.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

500 gr gepofte bieten (of gekookte, maar dan wordt de kleur wat minder mooi)
200 gr orzo
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl venkelzaad
½ citroen
75 gr zachte geitenkaas
10 gr dille (of peterselie)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?