Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit daarin zachtjes de uien totdat ze een beetje zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de bonen toe en nog wat olijfolie. Houd het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Laat de bonen door en door warm worden en het bak- en kookvocht goed opnemen. Voeg de rucola kort voor het einde toe en roer die er snel doorheen zodat de blaadjes iets slapper worden door de warmte. Voeg het citroensap en de peterselie toe. Proef of er nog wat zout en peper bij kan. Giet er een scheutje extra vergine olijfolie over en serveer meteen.
Rucola met warme witte bonen
Meer info over Rucola
Ingrediënten
olijfolie2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
3 teentjes knoflook
600 gram witte bonen, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
zout en versgemalen peper
75 gram rucola
een scheutje citroensap
1 el fijngehakte (platte) peterselie
een scheutje extra vergine olijfolie
Ingrediënten
olijfolie
2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
3 teentjes knoflook
600 gram witte bonen, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
zout en versgemalen peper
75 gram rucola
een scheutje citroensap
1 el fijngehakte (platte) peterselie
een scheutje extra vergine olijfolie
2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
3 teentjes knoflook
600 gram witte bonen, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
zout en versgemalen peper
75 gram rucola
een scheutje citroensap
1 el fijngehakte (platte) peterselie
een scheutje extra vergine olijfolie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!