Salade met geroosterde rabarber en geitenkaas

Meer info over Kropsla | Rabarber | Slamix

Ingrediënten

Salade 2 personen:

175 gr rabarber
½ el kristalsuiker
300 gr groene sla (denk aan kropsla, veldsla en little gem)
1 kleine sjalot
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
60 gr geitenkaas
handje walnoten
5 stengels bieslook
zout en peper

Verwarm de oven voor op 225°C. Verwijder indien nodig de harde ‘draden’ van de rabarber. Snijd de rabarber in schuine stukken van 1,5-2 centimeter lang. Doe ze in een ovenschaal en meng de suiker erdoorheen. Rooster 5-10 minuten in de oven, tot ze beetgaar zijn en zeker nog niet uit elkaar vallen.

Snijd of scheur de sla in hapklare stukken. Snipper de sjalot. Klop een dressing van de sjalot, mosterd, honing, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de sla. Leg op een serveerschaal. Verbrokkel de geitenkaas erover. Verdeel de rabarber en walnoten erover. Snijd de bieslook fijn en strooi over de salade. Serveer direct.

 

Ingrediënten

Salade 2 personen:

175 gr rabarber
½ el kristalsuiker
300 gr groene sla (denk aan kropsla, veldsla en little gem)
1 kleine sjalot
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
60 gr geitenkaas
handje walnoten
5 stengels bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?