Salade met pompoen en rode biet
Meer info over Pompoen

Ingrediënten

400 gr pompoen, geschild en in stukken gesneden
1 rode biet, gewassen en in plakken gesneden
1/2 rode ui, in plakken gesneden
3 el olijfolie
50 gr walnoten
120 gr quinoa
350 ml water
200 gr babyspinazie
1 blok fetakaas
Dijon mosterd, naar smaak

Dit is een recept van abonnee Diane.

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen, biet en rode ui op een ovenschaal bedekt met bakpapier. Hussel door de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak in de oven voor 20-30 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe.
Kook in de tussentijd de quinoa in een pan met deksel volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat de quinoa aan het einde van de kooktijd zacht is maar nog steeds een beetje bite heeft. Doe de quinoa, de geroosterde groenten, walnoten en de babyspinazie in een mengkom en kruimel de fetakaas er overheen. Breng op smaak met de mosterd, de overige olijfolie, peper en zout. Roer door. Verdeel de salade over de borden.

Ingrediënten

400 gr pompoen, geschild en in stukken gesneden
1 rode biet, gewassen en in plakken gesneden
1/2 rode ui, in plakken gesneden
3 el olijfolie
50 gr walnoten
120 gr quinoa
350 ml water
200 gr babyspinazie
1 blok fetakaas
Dijon mosterd, naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?