Salade met raapstelen, peer en kaas

Meer info over Raapstelen | Peren

Ingrediënten

4 rijpe handperen
200 gr blauwe kaas bijv. stilton, gorgonzola of danisch blue
bosje raapstelen
2 el ciderazijn
1/2 tl lichte basterdsuiker
mespunt gedroogde tijm
2 el olijfolie, extra vierge
1 el zonnebloemolie
1 el maanzaad
zout en versgemalen zwarte peper

Snijd de peren elk in vier partjes en verwijder de klokhuizen. Snijd elk partje nogmaals in de lengte doormidden en rangschik ze op een bedje van raapstelen op vier borden. Meng azijn, suiker en tijm in een kommetje. Klop er geleidelijk olijfolie door en daarna de zonnebloemolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout en roer het maanzaad erdoor. Besprenkel de peren met de dressing. Brokkel de kaas erover. Serveer met toast of dunne sneetjes roggebrood.

 

Ingrediënten

4 rijpe handperen
200 gr blauwe kaas bijv. stilton, gorgonzola of danisch blue
bosje raapstelen
2 el ciderazijn
1/2 tl lichte basterdsuiker
mespunt gedroogde tijm
2 el olijfolie, extra vierge
1 el zonnebloemolie
1 el maanzaad
zout en versgemalen zwarte peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?