Salade met zomerbietjes
Meer info over Rode bieten

Kook de zomerbietjes in ruim water in ca. 15 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen. Was de sla en het blad van de bietjes en slinger ze droog. Meng in de saladeschaal de lente-ui met de kappertjes, olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper. Wrijf de dunne buitenste velletjes van de bietjes en snijd ze in dunne schijfjes. Meng de bietjes door de dressing en schep vlak voor het serveren de bladsla erdoorheen.

Ingrediënten

3 kleine zomerbietjes (eventueel met loof)
75 gr jonge bladsla
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 el kappertjes onder olie of azijn
2 el witte balsamicoazijn
3 el olijfolie
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?