Maak eerst de dressing. Snijd de peper(s) fijn. Doe de rijstazijn, vissaus, suiker, het sap van de limoen en de rode peper in een pannetje, breng aan de kook en roer tot de suiker is afgelost. Laat 30 minuten afkoelen. (Wij verdubbelen vaak het recept voor deze dressing zodat we vaak een potje ervan in de koelkast hebben staan voor vele Aziatische salades).
Snijd de Chinese kool in de lengte in 6 parten. Snijd vervolgens in grove stukken van zo’n 5 centimeter lang. Meng de kool met de dressing en laat ten minste 15 minuten marineren. Snijd ondertussen de schil van de grapefruits af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. (À vif snijden noem je dat). Breek met je handen de grapefruitparten in tweeën, zodat je lekker rommelige stukken krijg. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de blaadjes koriander en munt grof. Hak de pinda’s grof. Meng alle ingrediënten losjes door de Chinese kool en serveer.