Salade van Chinese kool en grapefruit

Meer info over Chinese kool | Grapefruit
Chinese kool is zo’n groente die we vaak ergens doorheen verwerken, zoals nasi, roerbaknoedels, noedelsoep of stamppot. Dit keer laten we de Chinese kool echt shinen in een frisse kleurrijke salade met Aziatische smaken.

Ingrediënten

Salade 4 personen:

1 Chinese kool
2 grapefruits
4 el rijstazijn
4 el (vegetarische) vissaus
3 el kristalsuiker
1,5 limoen
1-2 rode peper
2 lente-uien
5 gr koriander
5 gr munt
1 hand ongezouten pinda’s

Maak eerst de dressing. Snijd de peper(s) fijn. Doe de rijstazijn, vissaus, suiker, het sap van de limoen en de rode peper in een pannetje, breng aan de kook en roer tot de suiker is afgelost. Laat 30 minuten afkoelen. (Wij verdubbelen vaak het recept voor deze dressing zodat we vaak een potje ervan in de koelkast hebben staan voor vele Aziatische salades).

Snijd de Chinese kool in de lengte in 6 parten. Snijd vervolgens in grove stukken van zo’n 5 centimeter lang. Meng de kool met de dressing en laat ten minste 15 minuten marineren. Snijd ondertussen de schil van de grapefruits af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. (À vif snijden noem je dat). Breek met je handen de grapefruitparten in tweeën, zodat je lekker rommelige stukken krijg. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de blaadjes koriander en munt grof. Hak de pinda’s grof. Meng alle ingrediënten losjes door de Chinese kool en serveer.

 

Ingrediënten

Salade 4 personen:

1 Chinese kool
2 grapefruits
4 el rijstazijn
4 el (vegetarische) vissaus
3 el kristalsuiker
1,5 limoen
1-2 rode peper
2 lente-uien
5 gr koriander
5 gr munt
1 hand ongezouten pinda’s

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?