Salade van gegrilde perzik, tomaten en mozzarella

Meer info over Tomaten

Ingrediënten

Salade/bijgerecht 3-4 personen:

3-4 tomaten
2 perziken
10 gr blaadjes basilicum, plus een paar extra blaadjes ter garnering
1 el citroensap
4 el olijfolie
2 bollen mozzarella
zout en peper

Snijd de perziken en parten en bestrijk ze rondom met olijfolie. Verhit een grillpan (of bbq) op hoog vuur en grill hierin de perziken een paar minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben.
Pureer met een staafmixer (of vijzel) de basilicum, citroensap en 3 eetlepels olijfolie tot een grove basilicum-olie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in ongelijke stukken of plakken.
Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de mozzarella, tomaat en perzik over een serveerschaal. Schep de basilicum-olie erover en serveer direct.

 

Ingrediënten

Salade/bijgerecht 3-4 personen:

3-4 tomaten
2 perziken
10 gr blaadjes basilicum, plus een paar extra blaadjes ter garnering
1 el citroensap
4 el olijfolie
2 bollen mozzarella
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?