Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de ui op matig vuur zeker 30 minuten tot hij zeer zacht is. Kook de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten, niet langer, ze moeten heel blijven. Giet de aardappelen af en laat enigszins afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken. Doe de aardappelen, ui en tuinkers, houd wat tuinkers achter, in een grote schaal en meng de salade goed. Doe de mayonaise, mosterd, citroensap en zure room in een schaal en klop door elkaar. Giet de dressing over de salade en schep de salade om. Bestrooi met zongedroogde tomaten en garneer met tuinkers.
Aardappelsalade met gekarameliseerde uien*
Ingrediënten
Recept voor 8 personen:2 el olie
6 grote uien, in dunne ringen
1 kg aardappelen, in blokjes, liefst ongeschild
8 zongedroogde tomaten
30 gr tuinkers
250 gr mayonaise
2 el olie
1 el dijonmosterd
sap van 1 citroen
2 el zure room
Ingrediënten
Recept voor 8 personen:
2 el olie
6 grote uien, in dunne ringen
1 kg aardappelen, in blokjes, liefst ongeschild
8 zongedroogde tomaten
30 gr tuinkers
250 gr mayonaise
2 el olie
1 el dijonmosterd
sap van 1 citroen
2 el zure room
2 el olie
6 grote uien, in dunne ringen
1 kg aardappelen, in blokjes, liefst ongeschild
8 zongedroogde tomaten
30 gr tuinkers
250 gr mayonaise
2 el olie
1 el dijonmosterd
sap van 1 citroen
2 el zure room
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!