Salade van tomaat en rucola

Meer info over Rucola

Door de tomaten langzaam te roosteren in de oven, worden ze zoeter en creëer je tegelijkertijd een heerlijke dressing. Brokkel er eventueel op het eind wat feta overheen.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr tomaten
1 rode ui
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 tl gedroogde oregano
1 el rodewijnazijn
50 gr zwarte (kalamata) olijven
75 gr rucola
zout en peper

Verwarm de oven voor op 120°C. Snijd de tomaten in stukken en de ui in partjes. Snipper het teentje knoflook. Meng alle ingrediënten, behalve de olijven en rucola, in een ovenschaal. Breng op smaak. Rooster het tomatenmengsel 50-60 minuten in de oven, tot de tomaten zacht zijn. Voeg de laatste 10 minuten de olijven toe. Doe de rucola in een schaal. Schenk het geroosterde tomatenmengsel van de ovenschaal over de rucola. Vergeet vooral het ‘sap’ op de bodem van je ovenschaal niet, want dit is je dressing. Meng alles snel door elkaar en serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr tomaten
1 rode ui
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 tl gedroogde oregano
1 el rodewijnazijn
50 gr zwarte (kalamata) olijven
75 gr rucola
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?