Salade van in sinaasappel gekookte wortelen

Meer info over Wortelen

Ingrediënten

2 winterwortels, in plakjes van 3 mm, eventueel bij dikke wortels ook doormidden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 perssinaasappels, uitgeperst
4 el olijfolie
1 dessertl kurkuma
½ dessertl bruine suiker
16 zwarte, Griekse olijven, pit eruit, in stukjes
1 bosje koriander, de blaadjes van de steeltjes gehaald
zout en versgemalen peper

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de wortels met de knoflook en kurkuma 3 minuten aan. Voeg de bruine suiker, het sinaasappelsap en wat zout en peper toe en laat het geheel nog 20 minuten op zacht vuur doorkoken totdat de wortels zacht zijn.
Meng de wortels zodra ze gaar zijn voorzichtig met de stukjes olijf en laat ze afkoelen. Voeg de rest van de olijfolie en de korianderblaadjes toe zodra de wortels zijn afgekoeld.
Voor een lekkere salade moeten de wortels stevig zijn maar toch op de tong smelten. Door het sinaasappelsap zijn ze licht gekonfijt.

Ingrediënten

2 winterwortels, in plakjes van 3 mm, eventueel bij dikke wortels ook doormidden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 perssinaasappels, uitgeperst
4 el olijfolie
1 dessertl kurkuma
½ dessertl bruine suiker
16 zwarte, Griekse olijven, pit eruit, in stukjes
1 bosje koriander, de blaadjes van de steeltjes gehaald
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?