Salade van palmkool met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Meer info over Palmkool

Een supergezonde en makkelijke manier om palmkool te eten. Zeker eens proberen hoor!

Was de palmkoolbladeren. Verwijder de dikke delen van de nerven en snijd vervolgens de bladeren in zeer dunne reepjes. Doe ze in een kom en giet de olijfolie en het citroensap erbij. Breng op smaak met zout en peper en kneed het geheel een minuutje goed met je handen door elkaar, zodat de kool iets zachter wordt. Zet het vervolgens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Meng vlak voor het serveren de pijnboompitten door de palmkool. Schaaf met een kaasschaaf ‘krullen’ van de Parmezaanse kaas, meng deze losjes door de salade en dien op.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

200 gr palmkool
3 el pijnboompitten
2 el extra vergine olijfolie
1,5 el sap van een citroen
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?