Salade van rode kool met gebakken peer*
Meer info over Rode kool
Dit is absoluut een van onze favoriete voorgerechten, ook heerlijk als lunchgerecht. Breng de rode wijnazijn, 700 ml water, rietsuiker, zout en peper naar smaak, aan de kook en laat de suiker oplossen. Doe de kool in een kom en giet het azijnmengsel erover. Meng alles goed en laat 5 minuten staan. Laat uitlekken in een vergiet en laat goed afkoelen. Zet in de koelkast tot gebruik. Verwarm de roomboter samen met een beetje suiker in een koekenpan. Leg de plakken peer erin en laat licht karamelliseren. Meng alle ingrediënten voor de dressing, voeg toe aan de rode kool en meng goed. Verdeel de salade over 4 borden. Brokkel de kaas en strooi de pistachenoten erover. Leg als laatst de plakjes peer erop. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen:

1/2 rode kool, heel dun gesneden
2 grote peren, geschild in plakken gesneden
60 gr rietsuiker
100 ml rode wijnazijn
1 el roomboter
beetje suiker
175 gram blauwe kaas (koe of geit)
50 gr pistachenoten, fijngehakt
zout en peper

Dressing:

3 el witte wijnazijn
8 el olijfolie
1 el vloeibare honing
snufje gemalen kruidnagel

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?