Salade van tuinbonen met linzen en bessen

Meer info over Tuinbonen

Ingrediënten

300 tot 400 gr tuinbonen, gedopt
100 gr bruine- of berglinzen
1 bosui
(vers) bonenkruid
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 el honing
1/2 tl mosterd
100 gr rode aalbessen

Dit is een recept van abonnee Clarien.

Was de linzen en kook ze gaar volgens voorschrift. Pluk de blaadjes bonenkruid. Kook de tuinbonen met bonenkruid in 5-10 min gaar. Snijd de ui in dunne ringen. Roer de olie, azijn, honing en mosterd tot een dressing. Meng alle ingrediënten en serveer lauw of koud.

Ingrediënten

300 tot 400 gr tuinbonen, gedopt
100 gr bruine- of berglinzen
1 bosui
(vers) bonenkruid
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 el honing
1/2 tl mosterd
100 gr rode aalbessen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?