Salsa verde met andijvie
Ingrediënten
1 krop andijvie2 teentjes knoflook
2 ansjovisfiletjes, afgespoeld en uitgelekt
1 el crème fraîche
1 el extra vergine olijfolie
1 augurk
1 handje pecannoten, walnoten of pijnboompitten
1 snee witbrood, in azijn geweekt
2 eieren
peper en zout naar smaak
geraspte kaas, bijvoorbeeld grana padano of pecorino
100 gr (spelt) pasta, bij voorkeur fusilli, anders penne of farfalle
Dit is een recept van abonnee Christine.
Haal de eventueel taaie buitenste bladeren van de andijvie en gooi weg, snijd de stronk af en gooi weg. Was de losse bladeren en laat uitlekken. Dep eventueel droog met een schone theedoek.
Doe de eieren in kokend water en laat ze 8 minuten koken.
Stamp de knoflook, ansjovis en noten of pijnboompitten in een vijzel fijn. Vermaal alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer, tot er een fijne, pesto-achtige massa ontstaat. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe voor extra smeuïgheid. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Kook de pasta al dente en giet af. Schep de salsa verde door de hete pasta en dien op. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de pasta.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
2 ansjovisfiletjes, afgespoeld en uitgelekt
1 el crème fraîche
1 el extra vergine olijfolie
1 augurk
1 handje pecannoten, walnoten of pijnboompitten
1 snee witbrood, in azijn geweekt
2 eieren
peper en zout naar smaak
geraspte kaas, bijvoorbeeld grana padano of pecorino
100 gr (spelt) pasta, bij voorkeur fusilli, anders penne of farfalle
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!