Sanguino- of Sperziebonen met hazelnoot
Meer info over Sperziebonen

Verwijder de topjes van de sanguinobonen en verwijder de eventuele draad. Snijd ze diagonaal in 2 of 3 stukken. Hak de hazelnoten grof. Breng ruim water aan de kook met een beetje zout. Voeg de bonen toe aan het water en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de hazelnoten tot ze goudbruin zijn. Voeg de balsamicoazijn en gekookte bonen toe. Schud de pan even goed om, zodat de bonen warm en alom bedekt met het hazelnootmengsel zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr sanguinobonen
1 klontje boter
50 gr hazelnoten (ongezouten)
2 tl balsamicoazijn
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?