Rooster de rode paprika’s en chilipepers in een braadslede in een oven van 220°C tot de schil zwartgeblakerd is, circa 20 minuten. Doe ze in een afgesloten plastic zak of koelkastdoos en laat ze afkoelen (door de zich ontwikkelende stoom laat het schilletje makkelijk los). Trek het schilletje eraf en verwijder zaad en zaadlijsten. Pureer het vruchtvlees van de paprika’s en chilipepers met de overige ingrediënten. De saus is 4-5 dagen houdbaar in de koelkast. Lekker bij groenten, bij kip of vis en door couscous.
Saus van geroosterde paprika en koriander
Meer info over Paprika
Ingrediënten
4 grote rode paprika's3 chilipepers
2 teentjes knoflook
20 gr koriander
75 ml olijfolie, extra vierge
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Ingrediënten
4 grote rode paprika's
3 chilipepers
2 teentjes knoflook
20 gr koriander
75 ml olijfolie, extra vierge
1/2 tl zout
1/2 tl peper
3 chilipepers
2 teentjes knoflook
20 gr koriander
75 ml olijfolie, extra vierge
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!