Savooiekool met boekweit*

Dit is een recept van abonnee Elca.

Hak de uitjes en bak ze in de olie. Voeg de boekweit toe en bak zo'n 5 minuten mee (eerst even meebakken voorkomt dat de boekweit later plakkerig zal zijn). Voeg kerrie toe. Voeg daarna steeds een beetje water toe, de boekweit zwelt op. Voeg zout en peper (en eventueel naar wens andere kruiden) naar smaak toe. Voeg de koolreepjes toe en laat smoren. Voeg als de boekweit en groene kool bijna gaar zijn, (na zo'n 20 minuten) de tofu toe en warm het gerecht goed door. Ook heerlijk met een beetje kokos(melk).

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

olijfolie om in te bakken
2 uitjes
75 gr hele boekweit
kerriepoeder
400 gr savooiekool, in reepjes gesneden
200-300 gr tofu stukjes, pittig gekruid
zout en peper naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?