Scarola alla Napoletana
Meer info over Andijvie
Andijvie op Napolitaanse wijze. Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de kont van de andijvie en haal de bladeren los. Snijd de bladeren in 2 stukken. Was ze goed. Kook de andijvie 5 minuten in het ruime water tot de bladeren zacht zijn. Snijd ondertussen de knoflook in zeer dunne plakjes. Halveer de olijven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Voeg de knoflook, rozijnen en olijven toe en fruit 2 minuten mee. Giet de andijvie af en laat even uitlekken. Doe de andijvie in de koekenpan en roerbak op een matig vuur zo’n 5  minuten tot het meeste vocht verdampt is en alle ingrediënten gemengd zijn.  Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken (naar wens).

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 krop andijvie
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 el pijnboompitten
2 el blanke rozijnen
15 zwarte olijven
chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?