Schorseneren alsof het asperges zijn

Meer info over Schorseneren

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen of hapje 8 personen:

1 kg schorseneren
2 el citroensap of witte wijnazijn
4 eieren
1 el olie
1 kleine ui
125 gr crème fraîche
200 gr (rauwe)ham
tuinkers of bieslook om mee te garneren
zout en peper

Wachtend op het begin van het aspergeseizoen doen we gewoon alsof het witte asperges zijn en bereiden deze zoals wij ze het liefst eten, met ham, ei en een sausje van crème fraîche.

Vul een pan of bak met koud water en meng het citroensap hier doorheen. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze direct na het schillen in de bak met het citroenwater om verkleuring te voorkomen. Halveer de schorseneren eventueel als ze niet in je pan passen. Breng water in een ruime pan aan de kook en kook hierin de schorseneren in ongeveer 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de eieren zoals jij ze het liefst hebt.

Verhit ondertussen de olie in een kleine steelpan op een matig vuur. Snipper het uitje en fruit het in de steelpan. Voeg wanneer de ui glazig is, de crème fraîche toe en warm het geheel even goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de plakken ham over de borden. Schep de schorseneren uit de pan en schep ze op de ham op de borden. Vouw de ham om de schorseneren heen. Schep een flinke lepel van het crème fraîche sausje er bovenop. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Leg de eieren op de schorseneren en garneer met tuinkers of gehakte bieslook. 

 

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen of hapje 8 personen:

1 kg schorseneren
2 el citroensap of witte wijnazijn
4 eieren
1 el olie
1 kleine ui
125 gr crème fraîche
200 gr (rauwe)ham
tuinkers of bieslook om mee te garneren
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?