Voordat we beginnen aan de schorseneren met roomsaus, zetten we een bak ruim water en azijn klaar. Schil de schorseneren (met een dunschiller) en snijd ze in stukken van 5 cm en dompel ze direct in het azijnwater. Breng 1 liter water met 1,5 dl melk en 1/2 theelepel zout aan de kook en voeg de schorseneren toe. Kook de schorseneren in 20 min. beetgaar, giet ze af en houd ze afgedekt warm. Smelt de boter en smoor er de gesnipperde ui in. Roer de bloem erbij en laat deze gaar worden. Voeg beetje bij beetje al roerend de rest van de melk en de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Verwarm de saus opnieuw en schep er de schorseneren door. Roer er tenslotte de slagroom door en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met citroensap, zout, peper, en nootmuskaat. Bestrooi de schorseneren en roomsaus met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Schorseneren in roomsaus*
Meer info over Schorseneren
Ingrediënten
2 el azijn4,5 dl melk
1 kg schorseneren
zout en peper
30 gr boter
1 kleine ui
30 gr bloem
1 dl groentebouillon
1/2 dl slagroom
citroensap
nootmuskaat
2 takjes peterselie
Ingrediënten
2 el azijn
4,5 dl melk
1 kg schorseneren
zout en peper
30 gr boter
1 kleine ui
30 gr bloem
1 dl groentebouillon
1/2 dl slagroom
citroensap
nootmuskaat
2 takjes peterselie
4,5 dl melk
1 kg schorseneren
zout en peper
30 gr boter
1 kleine ui
30 gr bloem
1 dl groentebouillon
1/2 dl slagroom
citroensap
nootmuskaat
2 takjes peterselie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!