Schorseneren met citroensaus*
Meer info over Schorseneren
Schil de schorseneren, snijd ze in 3 cm lange stukken en leg die in het citroenwater. Kook de schorseneren 8 tot 10 minuten in water met zout en het citroensap. Verwarm de bloem in de boter, roer het kookvocht en de melk erdoor en laat de saus inkoken tot hij dik maar vloeibaar is. Voeg het citroensap, de citroenrasp, peper en zout toe. Doe de schorseneren bij de saus en warm het gerecht goed door.

Ingrediënten

1 kg schorseneren
water met citroensap
4 el boter
4 el bloem
5 el kookvocht van de schorseneren
2 dl melk
de geraspte schil en 2 eetlepels sap van 1 onbespoten citroen
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?