Schorseneren met kerriesaus

Meer info over Schorseneren

Wij eten deze schorseneren met romige kerriesaus graag met een zacht gekookt en gesnipperd eitje en gekookte gepelde spelt erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg of meer schorseneren
1 citroen
30 gr boter
30 gr bloem
1 kleine ui
2 tl goede kerriepoeder
50 ml slagroom
½ groentebouillonblokje
4 el gehakte bieslook
zout en peper

Los het bouillonblokje op in 200 ml water en laat afkoelen. Schil de schorseneren met een dunschiller (trek eventueel handschoentjes aan om plakkende handen te voorkomen). Leg de schorseneren in een schaal met water en citroensap, om verkleuring te voorkomen, terwijl je de rest schilt. Snijd de lange schorseneren doormidden. Leg ze in een pan, schenk er ruim water bij en breng aan de kook. Kook de schorseneren in 15 minuten beetgaar. Snipper ondertussen het uitje. Smelt de boter op een laag vuurtje en fruit hierin de ui tot glazig. Roer de bloem en kerrie erdoor en gaar de roux ongeveer 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren tot al het vocht is opgenomen en er geen klontjes meer in de saus zitten. Roer ook de room erdoor en laat het op laag vuur 3 minuten koken, tot de gewenste dikte is bereikt en de saus goed warm is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de beetgare schorseneren met kerriesaus en gehakte bieslook.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg of meer schorseneren
1 citroen
30 gr boter
30 gr bloem
1 kleine ui
2 tl goede kerriepoeder
50 ml slagroom
½ groentebouillonblokje
4 el gehakte bieslook
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?