Schorseneren met tijm-honingsaus

Meer info over Schorseneren
We lazen ergens eens dat schorseneren goed combineren met honing en waagden een poging. Het bleek niet gelogen! We serveerden dit bijgerecht met pitabroodjes, feta en knapperige sla. We stellen ons voor dat het ook lekker is met geroosterde aardappels en een groene salade.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr schorseneren
115 gr honing
1½ citroen
8 takjes tijm
2 el pijnboompitten
1 el boter of olijfolie
zout en peper
Vul een bak met water en knijp hierin een halve citroen uit. Schil de schorseneren, snijd in tweeën en leg ze, terwijl je de rest aan het schillen bent, in het citroenwater om verkleuring tegen te gaan. Snijd erg dikke exemplaren in de lengte doormidden. Doe de schorseneren in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter of olie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de honing en blaadjes tijm toe en verhit op middelmatig vuur tot de honing karamelliseert en amberkleurig wordt. Voeg het sap van 1 citroen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de schorseneren door de honing zodat ze rondom bedekt zijn met het sausje. Schep op een warme serveerschaal, strooi de pijnboompitten erover en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr schorseneren
115 gr honing
1½ citroen
8 takjes tijm
2 el pijnboompitten
1 el boter of olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?