Schorsenerensoep met knolselderij*
Meer info over Knolselderij | Schorseneren
Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knolselderij 3 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij en schorseneren in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg de slagroom en boter toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en evt. een beetje nootmuskaat. Schep de soep in de borden, leg de fijngesneden appel in het midden en bestrooi royaal met geraspte walnoot. Besprenkel met een paar druppeltjes notenolie.

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
1 sjalot, fijngesneden
1 knolselderij, in stukjes
6 of 7 schorseneren, geschild en in stukjes
350 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
100 ml slagroom
50 gr boter
nootmuskaat
1 appel, in luciferreepjes
4 halve walnoten, fijngeraspt
notenolie of pompoenpitolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?