Schorsenerensoep met sinaasappelolie

Meer info over Schorseneren

Elke keer weer zijn we verbaasd over de heerlijk subtiele en luxe smaak van schorseneren. Dat maakt het vervelende schilwerkje meer dan goed.

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht 2-3 personen:

400 gr schorseneren
½ citroen
750 ml groentebouillon
½ ui
1 teen knoflook
1 sinaasappel
1 tl tijmblaadjes
6 el olijfolie
zout en peper

Pers een halve citroen uit in een ruime pan of schaal met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in stukken. Leg ze direct in het citroenwater.
Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de schorseneren en groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook de schorseneren in ongeveer 30 minuten gaar.
Rasp de schil van de sinaasappel. Doe de rasp, tijmblaadjes en overige olijfolie in een klein pannetje en verhit langzaam op een laag vuurtje. Haal weer van het vuur af en laat de smaken intrekken.
Pureer de schorseneren en bouillon met een blender of staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en druppel de sinaasappelolie erover.

Ingrediënten

Voorgerecht 2-3 personen:

400 gr schorseneren
½ citroen
750 ml groentebouillon
½ ui
1 teen knoflook
1 sinaasappel
1 tl tijmblaadjes
6 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?