Schots stoofvlees met koolraap
Meer info over Koolraap

We vermoeden dat koolraap niet ieders favoriete groente is, maar wij kijken er naar uit.
In Schotland is koolraap heel populair en beter bekend onder de geestige naam 'neeps'. 'Neeps and tatties' is koolraap-aardappelpuree.
Wij combineren koolraap met 'haggis' dat is een welbekend Schots stoofvleesgerecht; wat ons betreft een succes. Serveer zoals de Schotten doen met parelgort (of met rijst of aardappels).

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

750 gr runderstoofvlees
2 el olijfolie
2 el boter
2 el bloem
2 uien
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
500-600 gr koolraap
200 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
1 el balsamicoazijn
peterselie
zout en peper

Snijd het rundvlees in stukken. Snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in plakjes. Schil de koolraap en snijd in grove stukken. Hak de naaldjes rozemarijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie en boter in een braadpan. Bak het vlees rondom goudbruin. Doe dit eventueel in twee keer. Schep het vlees en vocht uit de pan. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie en boter. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en rozemarijn tot glazig. Voeg de koolraap en bloem toe en roerbak 3 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan. Schenk de rode wijn en bouillon erbij. Voeg de laurierblaadjes en balsamicoazijn toe. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 3 uur zachtjes stoven, tot het vlees zacht en gaar is en uit elkaar valt. Breng op smaak en serveer met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

750 gr runderstoofvlees
2 el olijfolie
2 el boter
2 el bloem
2 uien
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
500-600 gr koolraap
200 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
1 el balsamicoazijn
peterselie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?