
Shepherd’s pie
Deze klassiek Engelse herdersschotel is wat ons betreft echt comfort food. We gebruiken een combinatie van linzen en gehakt zodat we minder vlees hoeven te gebruiken, maar je kunt de hoeveelheid gehakt ook verdubbelen en de linzen achterwege laten. Andersom laat je voor een vegetarische variant het gehakt weg en neem je twee keer zoveel linzen. De vegetarische variant staat ook op de site.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4-5 personen:3 el olijfolie
300 gr gehakt
150 gr (Le puy) linzen
1 grote ui
1 grote wortel
3 tenen knoflook
2 cm gember
2 tl gemalen komijn
½ tl kaneel
2 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
600 ml groentebouillon
2 tl rozemarijn
20 gr peterselie
500 gr aardappels
500 gr knolselderij
flinke klont boter
scheutje melk
4 el paneermeel
zout en peper
Ingrediënten
3 el olijfolie
300 gr gehakt
150 gr (Le puy) linzen
1 grote ui
1 grote wortel
3 tenen knoflook
2 cm gember
2 tl gemalen komijn
½ tl kaneel
2 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
600 ml groentebouillon
2 tl rozemarijn
20 gr peterselie
500 gr aardappels
500 gr knolselderij
flinke klont boter
scheutje melk
4 el paneermeel
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
