‘Shortcut’ Melanzane alla parmigiana

Meer info over Aubergines

Misschien heb je de voortreffelijke melanzane alla parmigiana (aubergine-laagjesschotel) van onze website wel eens gemaakt. Zo niet, zeker een aanrader! Zo ja, dan weet je dat het niet een gerecht is dat binnen 30 minuten op tafel staat. Hoewel het resultaat de moeite en het wachten meer dan waard is, is onze 'shortcut' versie ontstaan uit tijdnood en dus sneller klaar.

Ingrediënten

Bijgerecht, 4 personen:

2 aubergines
3-4 tomaten
2 flinke el pesto
3 el olijfolie
1 bol mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas
12 blaadjes basilicum
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aubergines in de lengte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat en sprenkel de olijfolie erover. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aubergines 25 minuten in de oven, tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes. Haal de aubergines uit de oven en bestrijk de snijkant met pesto. Schik de plakjes tomaat erop met daarop plakjes mozzarella. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Zet de belegde aubergines nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Bijgerecht, 4 personen:

2 aubergines
3-4 tomaten
2 flinke el pesto
3 el olijfolie
1 bol mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas
12 blaadjes basilicum
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?