Verhit de olie in een braadpan en verwarm op laag vuur de knoflook en ansjovis tot een zachte pasta, in ongeveer 5 minuten. Doe de artisjokken en aardappelen erbij en verwarm alles onder af en toe roeren 10 minuten door. Meng de olijven en gehakte koriander erdoor. Leg het deksel op de pan en verwarm alles nog 3-5 minuten zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Een heerlijk gerecht om bij gegrild vlees of gegrilde kip te serveren.
Siciliaanse artisjokkensalade
Meer info over Artisjokken
Ingrediënten
4 el extra vergine olijfolie300 gr aardappelen, gekookt en in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
12 zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
3 ansjovisfilets
verse koriander, gehakt
8 gare artisjokhelften (gekookt)
Ingrediënten
4 el extra vergine olijfolie
300 gr aardappelen, gekookt en in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
12 zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
3 ansjovisfilets
verse koriander, gehakt
8 gare artisjokhelften (gekookt)
300 gr aardappelen, gekookt en in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
12 zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
3 ansjovisfilets
verse koriander, gehakt
8 gare artisjokhelften (gekookt)
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!