Simpelweg de lekkerste koolsalade

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

Bijgerecht 4-6 personen:

½ spitskool
3 wortelen
3 lente-uien
een bosje peterselie
3 el yoghurt
2 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el olijfolie
2 el citroensap
zout en peper

Perfect voor bij de barbecue! Varieer met deze salade door bijvoorbeeld een handje rozijnen of een frisse appel in reepjes toe te voegen.

Snijd de kool in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Doe ze in een kom en meng er met je handen 1 theelepel zout door. Halveer de lente-uien in de lengte en snijd ze vervolgens in schuine stukken. Schil de wortelen en snijd ze in luciferdunne reepjes. Dit gaat het snelst met behulp van een julienneschiller. Je kunt ze eventueel ook raspen maar dan verliest het wel wat knapperigheid. Hak de peterselie fijn. Klop een frisse dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd, honing, olijfolie, citroensap, zout en peper. Meng alle ingrediënten nu goed door elkaar en laat de salade het liefst 30 minuten rusten voordat je het serveert.

Ingrediënten

Bijgerecht 4-6 personen:

½ spitskool
3 wortelen
3 lente-uien
een bosje peterselie
3 el yoghurt
2 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el olijfolie
2 el citroensap
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?