Sinaasappelspruitjes

Meer info over Spruiten

Dit recept vormt een ware bedreiging voor ons alom favoriete spruitjesrecept, spruitjes met balsamico (zie website). Het is namelijk zó lekker dat we nu telkens geconfronteerd worden met de keuze tussen deze twee spruitjesrecepten.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

600 gr spruiten
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn of witte wijnazijn
2 el ahornsiroop
4 el sinaasappelsap
1 ruime tl sinaasappelrasp
2 el boter
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de kontjes van de spruiten af en halveer de spruiten. Doe de spruiten in een ruime ovenschaal en meng met de olie, zout en peper. Leg ze met de snijkant naar beneden in een enkele laag en rooster ze ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je spruiten) tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Maak ondertussen het sinaasappelsausje. Verwarm de azijn, ahornsiroop, sinaasappelsap en –rasp in een klein pannetje. Haal de pan van het vuur en roer er beetje bij beetje de boter door, tot een zijdezachte saus ontstaat. Schep de geroosterde spruitjes in een serveerschaal, giet het sinaasappelsausje erover en meng het door elkaar tot de meeste saus door de spruitjes geabsorbeerd is. Serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

600 gr spruiten
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn of witte wijnazijn
2 el ahornsiroop
4 el sinaasappelsap
1 ruime tl sinaasappelrasp
2 el boter
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?