Singaporese noedels
Meer info over Witte kool

Dit recept dragen we op aan onze oom, tante en neefjes die een aantal jaren geleden in Singapore woonden. Hoewel zij, en wij, blij zijn dat ze weer terug zijn, missen ze soms wel dit aromatische nationale noedelgerecht, dat je op iedere straathoek in Singapore tegenkomt.

Tip 1: Varieer met groenten. De Singaporese noedels zijn ook heerlijk met bijvoorbeeld taugé, Chinese kool, spitskool, peultjes of paksoi.
Tip 2: Voeg tofu, garnalen of kip toe. Bak deze dan apart en voeg ze tegelijk met de noedels toe aan het groentemengsel.

 

 

 

 

Snijd alle groenten in zo dun mogelijke reepjes. Als je goed kunt snijden of je snijtechniek wilt oefenen, kun je de prei en wortel het best julienne (in luciferdunne reepjes) snijden. Snipper de knoflook. Doe de groenten en knoflook in een kom. Kluts de eieren in een kommetje los.
Verhit de olie in een grote wok of (zeer) hoog vuur. Roerbak alle groenten 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Maak een kuiltje in de groenten en giet de eieren erin. Roer de eieren door de groenten, tot de eieren gaar zijn en je een soort roerei tussen je groenten vindt. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Leg de noedels op de groenten. Strooi de currypoeder, kurkuma en suiker erover. Schenk de rijstwijn, sojasaus en 3 eetlepels water erbij. Meng het geheel goed door elkaar tot alles gelijkmatig bedekt is met de currypoeder en andere smaakmakers. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en partjes limoen. Geef er voor de liefhebber van pittig eten sriracha bij.

Ingrediënten

Hoofgerecht 4 personen:

200 gr mihoen (rijstvermicelli, of andere noedels)
600 gr witte kool
1 grote prei
1 rode paprika
1 grote wortel
3 flinke tenen knoflook
2 eieren
2 el zonnebloemolie
2 volle el madras currypoeder (biologisch verkrijgbaar van het merk Cook) (of gebruik 'gewone' kerriepoeder en voeg een snuf chilipoeder toe)
2 tl kurkuma
½-1 tl kristalsuiker
2 el rijstwijn (of water)
2 el sojasaus
zout en peper

Om erbij te serveren: verse koriander, partje limoen, sriracha sambal

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?