Slasoep*
Meer info over Kropsla

Ingrediënten

2 kroppen sla (liefst zachte, botersla)
3 el boter
8 sjalotjes, gesnipperd
1 el bloem
2 tl suiker
1,5 l (kippen)bouillon
2 eidooiers
1,5 dl slagroom
zout, peper, nootmuskaat
De soep is gemakkelijk tot een maaltijdsoep te maken met bijv. hard gekookt ei in stukjes, gekookte ham of uitgebakken spekjes, een paar lepels pesto (bijv. van munt en hazelnoten), geraspte of verbrokkelde kaas, croutons etc. En natuurlijk lekker met knapperig stokbrood en eventueel kruidenboter erbij.

Was de sla en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Smelt de boter in een diepe pan. Leg wat slareepjes apart (garnering voor later). Bak de sjalotjes en de reepjes sla even zachtjes, tot alles zacht is. Strooi de bloem en de suiker over de groenten en roer goed. Giet er de bouillon op en laat de soep een half uurtje sudderen. Pureer de soep (met een staafmixer of in de keukenmachine). Roer in een kommetje de eidooiers los met de slagroom. Voeg hier een paar el soep aan toe. Goed roeren. Giet dan het roommengsel in de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Garneer met de overgebleven slareepjes.

Ingrediënten

2 kroppen sla (liefst zachte, botersla)
3 el boter
8 sjalotjes, gesnipperd
1 el bloem
2 tl suiker
1,5 l (kippen)bouillon
2 eidooiers
1,5 dl slagroom
zout, peper, nootmuskaat
De soep is gemakkelijk tot een maaltijdsoep te maken met bijv. hard gekookt ei in stukjes, gekookte ham of uitgebakken spekjes, een paar lepels pesto (bijv. van munt en hazelnoten), geraspte of verbrokkelde kaas, croutons etc. En natuurlijk lekker met knapperig stokbrood en eventueel kruidenboter erbij.

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?