‘Smoky’ geroosterde zoete aardappel en pastinaak

Meer info over Pastinaak

Dit recept vraagt om gerookt paprikapoeder. Mocht je dat niet in huis hebben, dan kun je gewoon paprikapoeder gebruiken. Maar we raden je aan er zeker naar op zoek te gaan (bij delicatessenwinkels of Dille en Kamille heb je het meeste succes) omdat een snufje van het poeder de simpelste sauzen of geroosterde groenten een complexe, diep rokerige smaak geeft.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr pastinaken
500 gr zoete aardappel
1 tl gerookt paprikapoeder
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water in een pan aan de kook. Was de zoete aardappels en pastinaken grondig. Snijd de pastinaken in de lengte in ongeveer 6 parten. Kook ze 3 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijk klaar zijn met de zoete aardappels. Snijd ook de zoete aardappels in de lengte in parten. Leg ze samen met de pastinaken in een ovenschaal, bestrooi met paprikapoeder en chilivlokken en sprenkel de olijfolie erover. Meng door elkaar, breng op smaak met zout en peper en rooster de groenten 30 minuten in het midden van de oven tot ze knapperig van buiten en zacht van binnen zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr pastinaken
500 gr zoete aardappel
1 tl gerookt paprikapoeder
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?