Smørrebrødd met ei, sla of radijs
Meer info over Radijs of rettich | Slamix

Smørrebrødd zijn Deense open sandwiches, beleg ze naar keuze.

Kook de eieren naar wens halfzacht of hard. Laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd in plakjes. Was een handje slamix en droog het of snijd de radijsjes in dunne plakjes. Besmeer de sneetjes roggebrood met bietenspread of geprakte avocado. Verdeel de plakjes ei en slamix/radijs erover. Bestrooi met een klein beetje zout en peper en garneer met tuinkers.  

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 2 personen: 
 
2 sneden roggebrood 
2 eieren 
handje slamix of 4 radijsjes 
2 volle el bietenspread of geprakte avocado 
tuinkers ter garnering 
zout en peper 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?