Snel rabarberslaatje

Wij eten dit fris-zure slaatje graag bij een boterham of bij een tosti met geitenkaas. Ook lekker is het om het slaatje te mengen door een (quinoa)salade, eventueel met wat mozzarella erbij. Serveren met gebakken of gerookte makreel is ook top!

Snijd de rabarber in dunne plakjes. Doe ze in een klein pannetje met de azijn, suiker en 2 eetlepels water. Breng aan de kook en haal direct weer van het vuur af. Laat even staan terwijl je de bleekselderij en venkel in flinterdunne plakjes snijdt. Meng de rabarber met het vocht door de bleekselderij en venkel. Meng de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het maanzaad erover en garneer met wat venkelloof.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 stengel rabarber
2 stengels bleekselderij
½ venkel
2 el rode wijnazijn
1 tl kristalsuiker
1 el olijfolie
1 tl maanzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?