Snelle kippensoep met Chinese kool*
Meer info over Chinese kool
Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de uien en knoflook goudbruin. Voeg wat sambal toe. Voeg de Chinese kool met de champignons toe. Laat alles 5 minuten zachtjes bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.

Ingrediënten

1 1/2 liter kippenbouillon
80 gr rijst
300 gr kipfilet, in reepjes
2 el olie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
mespunt sambal
500 gr Chinese kool, in reepjes
200 gr champignons, in plakjes
1 el ketjap
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?