Verwarm de oven, voor deze over heerlijke maïsschotel, voor op 200°C. Snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes. Stamp de maïskorrels met een pureestamper enigszins fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet de massa in een ruime, ingevette ovenschaal (30 cm). De maïsschotel zal nog flink rijzen. Laat de schotel 30 minuten in de oven staan, totdat het maïsmengsel gestold is. Garneer de schotel met de peterselie.
Snelle maïsschotel *
Meer info over Suikermais
Ingrediënten
2 tomaten1 rode paprika
200 gr maïskorrels, gekookt
1 el wijnsteenpoeder
200 gr geraspte kaas
3 eieren
2,5 dl room
zout en peper
boter om in te vetten
Voor de garnering:
vers gehakte peterselie
Ingrediënten
2 tomaten
1 rode paprika
200 gr maïskorrels, gekookt
1 el wijnsteenpoeder
200 gr geraspte kaas
3 eieren
2,5 dl room
zout en peper
boter om in te vetten
Voor de garnering:
vers gehakte peterselie
1 rode paprika
200 gr maïskorrels, gekookt
1 el wijnsteenpoeder
200 gr geraspte kaas
3 eieren
2,5 dl room
zout en peper
boter om in te vetten
Voor de garnering:
vers gehakte peterselie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!