Snelle roerbak met andijvie*
Meer info over Andijvie
Dit is een recept van abonnee Riekje. Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de knoflook en peper. Voeg de andijvie toe en roerbak totdat het iets gaat slinken. Voeg dan de ketjap toe (hoeveelheid naar smaak) en bak de taugé een minuutje mee. Voeg op het laatst  een lepel gembersiroop en de cashewnoten toe. Combineer het met bijv. rijstnoedels.

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

scheut zonnebloemolie
1 teentje fijngesneden knoflook
halve rode peper, in ringetjes
flinke struik andijvie, grof gescheurd of gesneden
2 el ketjap manis
250 gram taugé
1 el gembersiroop
flinke hand cashewnoten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?