Snijbiet in roomsaus *
Ingrediënten
600 gr snijbiet1 ei
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
100 ml room
100 ml melk
1 tl oregano
1 tl basilicum
peper en zout
nootmuskaat
1 el maizena, opgelost in water
Snipper de uien en de knoflook, snijd de nerven van de snijbiet in stukjes en het groen van het blad in dunne reepjes. Fruit de ui en knoflook glazig en voeg dan de gesneden nerven van de snijbiet toe. Laat met een klein beetje water 10 minuten sudderen. Voeg de reepjes snijbiet (in afdruipnat van het schoonmaken) en het zout toe en laat 5 minuten meesudderen. Voeg dan de oregano, basilicum en peper toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan (evt. nog water toevoegen). Voeg ei, room, melk en nootmuskaat toe en roer door totdat het ei gestold is. Na 3 min. ca. 1 eetlepel maïzena (opgelost in water) toevoegen en nog even laten doorkoken. Lekker met tagliatelle en gebakken vis (forel of zalm).
Ingrediënten
1 ei
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
100 ml room
100 ml melk
1 tl oregano
1 tl basilicum
peper en zout
nootmuskaat
1 el maizena, opgelost in water
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!