Snijbiet met chorizo en paddenstoelen

Meer info over Snijbiet

Ingrediënten

8 plakjes chorizo
300 gr (wilde) paddenstoelen
ongeveer 500 gram snijbiet
3 el olie
zout en peper

Dit is een recept van abonnee Diane.

Snijd de chorizo in blokjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de snijbiet en droog een beetje. Leg de bladeren op elkaar en snijd in repen. Snijd de hardere stelen in kleine stukjes.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak eerst de stelen van de snijbiet. Voeg dan de bladeren toe met de paddenstoelen en de chorizo. Roerbak alles ongeveer 10 minuten, op vrij hoog vuur, tot zowel de snijbiet als de paddenstoelen gaar zijn. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dien meteen op, bijv. bij een steak.

Ingrediënten

8 plakjes chorizo
300 gr (wilde) paddenstoelen
ongeveer 500 gram snijbiet
3 el olie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?