Snijbietrijst met pistachenoten

Meer info over Snijbiet

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

200 gram langkorrelige rijst
zeezout
50 gram pistachenoten
1 kg snijbiet
1 el olijfolie
1 grote teen knoflook, in plakjes
fijngeraspte schil van 2 citroenen
1 opgehoopte el fijngehakte dille of marjoraan
50 gram fêta, verkruimeld
versgemalen peper
rode pepervlokken

Kook de rijst gaar in 550 ml water in ongeveer 15 minuten. Rooster de pistachenoten licht goudbruin in een droge koekenpan. Was de snijbiet, laat uitlekken en hak grof. Verhit de olie met de knoflook op laag vuur tot de knoflook goudgeel wordt en lekker geurt. Schep de knoflook uit de pan. Voeg de snijbiet toe met wat zout en laat op hoog vuur slinken. Neem de pan van het vuur. Laat de snijbiet iets afkoelen en hak fijn. Er zal flink wat vocht uitlopen. Meng de snijbiet in een kom met citroenrasp en dille. Meng vervolgens de rijst erdoor en breng het gerecht op smaak met zout. Schep de fêta en de pistachenoten erdoor. Voeg peper en naar smaak rode pepervlokken toe.

Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met bijv. wat rucola en zacht gekookte eieren.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

200 gram langkorrelige rijst
zeezout
50 gram pistachenoten
1 kg snijbiet
1 el olijfolie
1 grote teen knoflook, in plakjes
fijngeraspte schil van 2 citroenen
1 opgehoopte el fijngehakte dille of marjoraan
50 gram fêta, verkruimeld
versgemalen peper
rode pepervlokken

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?